Werking ATP

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat Optimens TherapieŽ de aanmaak van ATP meervoudig verhoogt en herstel 5 tot 8 keer versnelt. ATP staat voor Adenosine-Tri-Phosfaat. Deze stof speelt een belangrijke rol bij de eiwitsynthese: de aanmaak van neurotransmitters uit eiwitten in onze voeding.
ATP levert de energie en neurotransmitters die nodig zijn voor het goed functioneren van allerlei processen in het lichaam, (goede werking van de organen, weefselherstel, prikkeloverdracht en spieractiviteit).

In gezond weefsel is er sprake van een normale prikkeloverdracht. Als menselijk weefsel echter beschadigd is, hebben de prikkels (actiepotentialen) veel meer moeite om door dat weefsel heen te komen. Gevolg daarvan is een verminderde bloedtoevoer, waardoor zuurstof en voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen in het toch al beschadigde weefsel. Daarnaast vindt ook opstapeling van afvalstoffen die vrijkomen tijdens het stofwisselingsproces plaats en die door de verminderde doorbloeding niet goed afgevoerd kunnen worden. Gevolgen van dit door blokkades verstoorde proces zijn pijn en klachten.

Bij veel aandoeningen blijkt er een tekort te bestaan aan ATP, in en rond de beschadigde lichaamscellen. Door dit tekort aan ATP kan het lichaam zich dus niet goed herstellen. Optimens TherapieŽ zorgt voor een nabootsing van de actiepotentialen (prikkels), met als effect dat de natuurlijke actiepotentialen in de menselijke zenuwcellen op gang komen waardoor de ATP aanmaak belangrijk wordt verhoogd. Hierdoor zullen de zenuwcellen zich activeren en wordt de aanmaak en werking van verschillende neurotransmitters (o.a. natuurlijke pijnstillers) opgevoerd. De doorbloeding zal verbeteren, het zelfgenezende vermogen wordt op gang gebracht en de "(pijn)cirkel" kan worden doorbroken.